INFORMATIE

Dit festival is bedoeld voor leden en niet leden.

Leest u de wedstrijdvoorwaarden goed door alvorens uw AV-productie te uploaden.

Bezoekt u ook de festival dagen in Schijndel: er is ruime parkeer gelegenheid en de toegang is gratis.

Voor vragen kunt u zich altijd wenden tot de wedstrijd secretaris.

Wij zien uit naar uw beelden!

 • Jan Smit, Natuurfotograaf en AV-maker (smitinbeeld.nl)

  Jan (1959) is een veelzijdig fotograaf, niet alleen landschappen in binnen- en buitenland maar ook flora en fauna, micro en macro kun je vinden in zijn portfolio.
  Creativiteit, kennis van de natuur en affiniteit met de techniek van het fotograferen maken hem tot een succesvol natuurfotograaf.
  Jan reist meerdere keren per jaar af met zijn kleine camper naar Scandinavië. Vaak samen met jongste zoon Mart.

Meestal met een missie, de beelden die gemaakt worden tijdens deze projecten worden later verwerkt in multimediapresentaties.
In het winterseizoen geeft Jan fotografieworkshops en cursussen. Zijn kennis en geduld worden door de cursisten gewaardeerd.
Uit liefde voor de natuur gaat Jan uiterst behoedzaam te werk, het welzijn van dieren en hun leefomgeving staat altijd voorop.
Jan staat bekend om zijn kennis en geduld waardoor hij een veelgevraagde fotoreis- en workshopleider is.
Met veel plezier neemt hij deelnemers mee in zijn filosofie; neem de tijd en geniet van de omgeving… dan komt de inspiratie vanzelf!

 • Jan Vermeer, Natuurfotograaf (janvermeer.nl)

  Jan Vermeer is een gepassioneerd fotograaf die zijn kennis graag met anderen deelt door het geven van lezingen, workshops en tijdens het begeleiden van fotoreizen.
  Jan bezocht ruim vijftig landen waaronder Nova Zembla, Spitsbergen, Antarctica, IJsland, Congo, Namibië, Rwanda en het bijzondere atol Aldabra.
  Van deze reizen zijn verschillende boeken verschenen: het gelauwerde Arctic en Antarctica, Breaking Ice, Witte Wereld en Paddenstoelen.

Zijn foto’s zijn veelvuldig bekroond in prestigieuze wedstrijden zoals in de BBC Wildlife Photographer of the Year context.
Hoe geweldig dit ook allemaal is, het belangrijkste voor Jan is en blijft om te laten zien hoe mooi de wereld, de natuur is.
Of zoals hij het zelf verwoordt: ‘Ik wil bewondering en verwondering teweegbrengen’. Alleen op die manier is er een toekomst.

 • Nico Warnaar, bestuurslid NVBG, audiospecialist en AV-maker.
  Nico is dé audiospecialist van de Nederlandse Vereniging voor Beeld en Geluid. Hij begon met de AV-hobby in de jaren ’80 maar richtte zich meer en meer op het onderdeel ‘geluid’.
  Vele malen won hij met zijn technisch knappe audiomontages prijzen bij de Nationale Geluidswedstrijden en bij de Internationale geluidswedstrijden van de CIMES (Concours International du Meilleur Enregistrement Sonore).
  Nico is als bestuurslid van de NVBG weliswaar speciaal gericht bezig met het segment ‘geluid’, maar heeft ook het maken van AV-producties weer opgepakt.