INFORMATIE

Dit festival is bedoeld voor leden en niet leden.

Leden van de Fotobond moeten er zeker van zijn dat voordat er foto’s geüpload worden zij NIET zijn ingelogd op de website van de Fotobond.

Leest u de wedstrijdvoorwaarden goed door alvorens uw film of foto te uploaden.

Bezoekt u ook de festival dagen in Schijndel: er is ruime parkeer gelegenheid en de toegang is gratis.

Voor vragen kunt u zich altijd wenden tot de wedstrijd secretaris.

Wij zien uit naar uw beelden!

De Fotojury

Alex Pansier

 Ik ben een natuurfotograaf uit Nederland en ik ben gepassioneerd door de verhalen en de emoties van de natuur.
 
Het dier en zijn leefgebied spreken me het meest aan, maar overal waar de natuur haar verhalen vertelt, ben ik in mijn element met of zonder dier, klein en tot in detail, of enorm en krachtig. Zelfs bij 16°C.
 
Mijn stijl is het best te omschrijven als puur, minimalistisch en een tikkeltje stemmig. Tegenwoordig kies ik er steeds vaker voor om highkey of lowkey te gaan, en ik vind het ook leuk om mezelf te verliezen in structuren en details. Maar als autodidact blijf ik leren, dingen uitproberen en ontdekken. De kans is dus groot dat mijn portfolio er over een tijdje een beetje anders uitziet.

Bas Meelker

(1972) is een bekende Nederlandse landschapsfotograaf uit Roosendaal. Hij voelt zich erg verbonden met open landschap van Nederland en het beroemde Hollandse licht. In dit vlakke, open landschap, waar licht en lucht nog vrij spel hebben, werd de basis gelegd voor zijn passie voor de landschapsfotografie.

Met een achtergrond in internet marketing en sales en een succesvol eigen bedrijf in het ontwerpen van internetsites, leek een geslaagde toekomst in het zakenleven in het verschiet te liggen. 

EEN NIEUW BEGIN

Maar in 2002 nam zijn carrière een onverwachte wending toen hij voor het eerst in aanraking kwam met fotografie. Door fotografie vond Bas een manier om zijn persoonlijke passie en visie over natuurlijk licht en landschappen te communiceren. 

Hij vestigde zich al snel als een succesvolle natuur- en landschapsfotograaf. In 2007 liet hij het bedrijfsleven achter zich om zich volledig op landschapsfotografie te richten.

Tegenwoordig wordt Bas alom erkend als één van de meest toonaangevende Nederlandse landschapsfotografen. Zijn werk wordt internationaal geroemd om zijn dramatische impact. Kenmerkend voor zijn stijl is “minder is meer”, intense kleuren en krachtige composities.

Bas is ambassadeur voor Canon Nederland, Benro, Shimoda en Sunwayfoto.

Jacob van Heemskerckstraat 13
4702 TG Roosendaal
The Netherlands
Tel.: +31 (0)6-53515078
Email: info@basmeelker.nl

Sijmen Hendriks

Sijmen Hendriks is een Nederlandse freelance fotograaf, gevestigd in Eanjum, Fryslân, gespecialiseerd in natuur- en vogelfotografie. Sinds 1993 heeft hij een breed scala aan onderwerpen voor diverse klanten gefotografeerd. Sijmen Hendriks wordt vertegenwoordigd door fotoagentschap ANP en Bridgeman Images.

Van 2014 tot 2019 werkte Sijmen Hendriks aan het project ’Turn the tide, vogels rond de Noordzee’. In 2019 verscheen het gelijknamige fotoboek. Het project wil de de rijkdom van het vogelleven rond de Noordzee en de landschappen waar deze vogels leven, laten zien.

In oktober 2024 zal een nieuw fotoboek ‘Over leven en uitsterven, vier vogels, vier verhalen’ verschijnen. De vier verhalen zullen gaan over een uitgestorven vogel, de reuzenalk, over een bijna uitgestorven vogel, de heremietibis, over een uit Nederland verdwenen broedvogel, de kemphaan en over de bedreigde grutto.

Natuurfotoblog: sijmenhendriks.com
Fotoblog over urban wildlife: stadsvogels.wordpress.com
Contact: s.hendriks@sijmen.nl

AV Film: Marcel Batist
Fotobondleden dienen AV Films in te sturen via de AV Wedstrijd.
Dus niet via de website van de Fotobond